Pisici miscatoare gif



Pisi pisi pisi fluturasi
Pisi pisi pisi fluturasi..
Pisicile sunt animalele de companie cele mai populare, iar cei care au o pisica in casa stiu ca sunt creaturi simpatice, inteligente, afectuoase si, uneori, misterioase. In ciuda popularitatii de care se bucura pisicile, exista multe mituri despre aceste feline.

Se spune despre pisici ca sunt animale solitare si ca suporta cu usurinta sa fie singure in casa. Fals. Pisicile care stau mult timp singure sunt stresate si anxioase, ceea ce se manifesta prin comportamentul lor. Pisicile singure sunt galagioase, au frecvent varsaturi, mananca excesiv sau sunt lipsite de pofta de mancare, sunt retrase cand raman singure si exuberante la revenirea stapanilor acasa, scrie Yahoo Shine.

Se spune ca pisicile sunt incapatanate, iar acesta este motivul pentru care micile feline nu pot fi invatate sa foloseasca corect litiera. Si acesta este un mit. Pisicile nu folosesc litiera asa cum isi doresc stapanii atunci cand au o problema medicala sau pentru ca sunt stresate.

Solutia nu este sa certi animalul, ci sa mergi cu pisica ta la medicul veterinar. Odata ce ai identificat cauza, exista diferite metode pentru reeducarea pisicii, de la schimbarea tipului de nisip folosit pana la cresterea numarului de litiere pe care pisica sa le aiba la dispozitie.

Pisicile isi zgaraie stapanii pentru ca sunt rele si nu inteleg afectiunea acestora. Si acesta este tot un mit. Pisicile isi pot zgaria stapanii din diferite motive. Uneori isi exprima iritarea, in cazul in care nu sunt tinute in brate corect sau nu sunt mangaiate asa cum le place. Daca mangai o pisica in timp ce se joaca, reactia ei poate sa fie imprevizibila, pentru ca mana stapanului este perceputa ca o jucarie.

Pisicile care protesteaza cand sunt tinute in brate pot avea artrita, ceea ce le face sa se simta inconfortabil. O vizita la medic este necesara daca pisica nu accepta sa fie luata in brate, pentru ca cel mai sigur are o problema. Se spune ca o pisica sanatoasa isi doreste sa fie luata in brate de stapani, cel putin o data pe zi. In plus, pisicile vin singure langa stapani si cer mangaierea acestora.

Pisicilor nu le place sa iasa din casa. Fals! Exista pisici care se simt foarte bine in lesa si care iubesc sa iasa la plimbare, dupa cum pisicile, indiferent de varsta, se vor juca mereu cu placere cu stapanii lor. Secretul este sa fie in dispozitia necesara pentru a face asta. In ceea ce priveste mersul in lesa, este doar o chestiune care tine de educatie.

Pisicile nu se inteleg cu alte pisici. Fals. Pisicile se bucura de cele mai multe ori de compania altor pisici. Daca vrei sa cresti sansele ca pisica ta sa accepte un pisoi strain, gasteste unul care sa-i semene, eventual din aceeasi rasa.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Comenteaza cu facebook