Copyright Policy

Pisici animate gif

pisica gif
Pisca in fotoliu..
pisica gif
Miauu..
pisica gif
Salut..
pisica gif
Miau Miau Miau..

V-ati intrebat vreodata de ce pisicile prefera sa-si faca necesitatile in curtea vecinului? Aceasta activitate poate duce la adevarate animozitati intre oameni, dar micilor feline nici ca le pasa. De ce?

Potrivit unui studiu publicat de Daily Mail, pisicile isi "marcheaza" teritoriul pe o raza de 300 de metri fata de zona in care isi au culcusul si nu le pasa daca incalca alt teritoriu decat cel al stapanilor.

"Daca nu esti atent, iti poate transforma viata in comunitate intr-un calvar si in unele cazuri s-a ajuns chiar la schimbarea domiciliului. Daca ai o gradina la care tii si pe care o ingrijesti si nu vrei sa te certi cu vecinul posesor de pisica, este bine sa lasi la marginea ei o mica bucata de pamant neingrijita, pe care sa o poti curata la nevoie", sustine coordonatorul studiului, Roger Tabor, expert in comportamentul animalelor.

Aceeasi cercetare a stabilit ca pisicile de la oras sunt mult mai stresate decat cele din zonele rurale pentru ca au teritoriul mai mic si sunt nevoite sa-si petreaca mai mult timp protejandu-l in fata unui numar mai mare de rivali decat felinele de la tara.

Studiul, publicat pentru Bayer Animal Health sub denumirea "Viata secreta a pisicilor", a demonstrat ca o pisica leneveste pana la 12 ore pe zi in locul sau preferat, de obicei un loc de unde isi poate supraveghea domeniul.

Concluziile studiului publicat de cotidianul britanic sunt rezultatul analizarii a 150 de ore de inregistrari video, 768 de ore de urmarire prin GPS si a realizarii unui chestionar la care au raspuns aproximativ 3.000 de proprietari de pisici.

Comenteaza cu facebook