Pasca in “dungi” | culinarie
Pasca in “dungi”
Ingrediente:
500 ml smantana
700 g branza de vaci
5 linguri de zahar pudra
100 g unt
200 g ciocolata neagra
Inainte de toate va atrag atentia ca smantana si branza de vaci pentru aceasta reteta sa fie cu cel mai mare procent de grasime.
Rupem placile de ciocolata si le punem intr-o cratita, adaugam 100 ml de crema si topim toata compozitia intr-o baie de apa amestecand incontinuu pina obtinem o masa omogena, amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Branza proaspata o stergem prin sita si o impartim in doua parti egale.
400 g de crema ramasa o batem pina obtinem frisca.
In prima jumatate de branza rasa adaugam ⅔ din frisca, 3 lingurite de zahar pudra si 50 g de unt putin incalzit ca sa putem amesteca toata compozitia. A doua jumatate de branza rasa o amestecam impreuna cu zaharul pudra ramas ( 2 linguri ), unt ( 50 g ), frisca (1/3) si ciocolata topita.
Fiecare portie de branza cremoasa o vom mixa pina vom obtine o pasta cremoasa bine omogenizata.
Forma in care vom pune pasca noastra in dungi o vom acoperi cu o pinza inmuiata in apa si scursa bine, (puteti folosi un tifon gros). Trebuie sa faceti acest lucru, astfel incat capetele sa fie putin agatate in jos.
Acum turnam compozitia noastra primita in forma, in straturi (una alba, una neagra).
Acoperim forma noastra cu tifonul care l-am lasat in rezerva, deasupra punem ceva ca sa-i dea o forma dreapta, nu prea grea, apoi o punem la frigider pe noapte.
Dupa ce am scos-o din frigider dezgolim frumos pasculita noastra si o intoarcem pe farfurie, apoi indepartam tifonul.
Desertul nostru este gata pentru a fi servit. Pofta buna!
Ingrediente:
500 ml smantana
700 g branza de vaci
5 linguri de zahar pudra
100 g unt
200 g ciocolata neagra
Inainte de toate va atrag atentia ca smantana si branza de vaci pentru aceasta reteta sa fie cu cel mai mare procent de grasime.
Rupem placile de ciocolata si le punem intr-o cratita, adaugam 100 ml de crema si topim toata compozitia intr-o baie de apa amestecand incontinuu pina obtinem o masa omogena, amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Branza proaspata o stergem prin sita si o impartim in doua parti egale.
400 g de crema ramasa o batem pina obtinem frisca.
In prima jumatate de branza rasa adaugam ⅔ din frisca, 3 lingurite de zahar pudra si 50 g de unt putin incalzit ca sa putem amesteca toata compozitia. A doua jumatate de branza rasa o amestecam impreuna cu zaharul pudra ramas ( 2 linguri ), unt ( 50 g ), frisca (1/3) si ciocolata topita.
Fiecare portie de branza cremoasa o vom mixa pina vom obtine o pasta cremoasa bine omogenizata.
Forma in care vom pune pasca noastra in dungi o vom acoperi cu o pinza inmuiata in apa si scursa bine, (puteti folosi un tifon gros). Trebuie sa faceti acest lucru, astfel incat capetele sa fie putin agatate in jos.
Acum turnam compozitia noastra primita in forma, in straturi (una alba, una neagra).
Acoperim forma noastra cu tifonul care l-am lasat in rezerva, deasupra punem ceva ca sa-i dea o forma dreapta, nu prea grea, apoi o punem la frigider pe noapte.
Dupa ce am scos-o din frigider dezgolim frumos pasculita noastra si o intoarcem pe farfurie, apoi indepartam tifonul.
Desertul nostru este gata pentru a fi servit. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu