Copyright Policy

Cele mai frumoase oraşe din lume

Cele mai frumoase oraşe din lume după parerea Forbes (2010)

Paris , cu bulevardele sale largi cu șiruri de copaci și locuri de cult , cum ar fi Palatul Grand Palais , și o estetică specială, formatî în secolul al 19-lea , ca urmare a unui plan ambițios de restructurare întreprins de către baronul Haussmann .





Vancouver, cu frumusețea sa naturală.

 Fundal acestui oraș pe malul litoralului plin de spatii deschise pe de o parte este Oceanul Pacific și ,pe de altă parte -munți magnifici , acoperiti ca şi cu o căciulă de zăpadă .





Cape Town  este , de asemenea, renumit pentru spațiile sale libere și vederi spectaculoase din locurile speciale amenajate spre Muntii Table (Table Mountain) . Sir Francis Drake spunea despre Cape Town , ca despre cel mai frumos promontoriu din lume .

Sydney,farmecul căruia se manifestă pe deplin în octombrie-noiembrie, când milioane de arbori de Jacaranda crescând pe uliţele oraşului aşternând o culoare violetă.
Centrul oraşului bucură ochiul cu combinaţia arhitecturală din epoca victoriană și zgârie-nori modern.



Florența - un oraș de zone largi, înconjurat de clădiri uimitoare. Capodopere arhitecturale din Florența este mai convenabil să fie văzute în timpul plimbărilor pe jos şi pentru că aici sunt toate condiţiile ideale plimbărilor în aer liber cu propriile picioare.

Veneția antică, cu locurile sale uimitoare şi unele clădiri parţial prăbușite , balcoane grațiose, străzi medievale și o rețea de canale, împânzind orasul. Culorile faţadei învechite ,gurile canalelor și apa tulbure adăuga un element mistic în peisajul urban.

San Francisco a luat locul său pe lista ,din iubire și cerințele sale tehnice la un nivel înalt a construcţiilor podurilor, telecabine, precum și un aspect surprinzător, format din dealuri nesfârșite și vederi magnifice asupra apei din jurul orașului.


Chicago, cunoscut în primul rând pentru zgârie-norilor sale, clasat pe locul său în lista, mai degrabă în ciuda vederei futuristice, și anume în legătură cu activitatea desfășurată pe ecologizarea peisajului urban. Pride Chicago - Millennium Park și mii de flori de diferite culori, plantate în tot orașul sunt frumuseţele Chicago-lui.

New York, cu frumusetea ei geometric,cu o  armonie a clădirilor înalte de sticlă și beton,cu vederi la orizontul Manhattan și clădirile istorice.New York pulseaza in ritm cu locuitorii săi - locuitorii din Big Apple.

Londra, fără de care era nu se putea trece cu vederea. Straturile culturale sunt aşezate la Londra unul peste altul, creând o varietate de imagini de gen ale vieții urbane. Peisajul Mozaic - avantajul său principal. Explorarea orașului descoperă   noi și noi fațete splendite.

Cambridge, cu străzile sale confortabile, parcuri și clădiri universitare impunătoare. Toate colegiile locale dețin aspect medieval - clădiri academice sunt grupate în jurul unei curți spațioase dreptunghiulare.


 Tokyo - oraș dinamic modern, cu milioane de lumini neon intermitent la căderea nopții. Frumusețea lui nu este doar în structura clară a sa, dar și în oameni - în special în ceea ce privește comportamentul unul faţă de altul în condiţiile când clădirile sunt extrem de dense.

Vederile de seara redă frumuseţea dacă nu celui mai frumos din lume,printre primele cu sigurtanţă.
Și ce altceva?
Desigur, nu ne-ar putea limita la o duzină de oraşe! Mai sunt o mulşime de orase care au farmecul lor unic propriu - fascinant, ademenitor, uneori,îţi vine să laşi totul și şi să pleci la celălalt capăt al lumii -  numai pentru a umbla din nou pe aceste străzi. Astfel redacţia "Subtilități" sunt înebuniţi din cauza:

Singapore, unde anticul sa interconectat cu high-Tecom, cultura chineză cu Malay, ordine în stil britanic cu stilul indian nepăsător.
Dubai - cel mai elegant și trendy oras din lume, undecei mai buni arhitecți depun efortul construind cele mai înalte clădiri și cheltuind cei mai mulți bani pe tot felul de excese.

Edinburgh - atmosferic, plăcută în toate privințele, un oraș scoțian antic, care servește ca o dominantă arhitecturală al castelului maiestuos pe o stâncă de granit.

Roma - un muzeu mare în aer liber, unde puteți explora patrimoniulu cultural de consecvent antic, medieval, baroc și, desigur, Renașterii.
Barcelona - Spania aceasta minune arhitecturala, sau, mai precis, centrul de un număr foarte mare de minuni, principalele dintre care sunt desigur creaţiile nemuritoare ale lui Gaudi.

Panaromele oraşelor lumii.
Praga se pare că nu lasă indiferent pe nimeni. Probabil că toată lumea care a fost vreodată în capitala Cehiei , sa îndrăgostit o dată și pentru totdeauna de acest oraş .
Istanbul - colorat , luminos , oraș pitoresc, plin de viață , la intersecția dintre Europa și Asia .
Istanbul ;carte de vizită - Graţioasele minarete ale moscheielor , distinctele  siluetelor moscheielor pe fundalul cerului senin de la Istambul .

Comenteaza cu facebook