Copyright Policy

Imagini miscatoare Buna dimineata,Noapte Buna ,fluturi flori sclipici,Somn Usor

Imagini miscatoare buna dimineata ,imagini de buna dimineata,Romanite,fluturi,musetel ,imagini miscatoare flori,poze miscatoare flori romanita,vara,primavara

flori miscatoare romanite

Noapte Buna imagini miscatoare cu text poze pisici noapte sclipici stelute

pisici sclipici

Imagini somn uşor miscătoare ,Noapte Bună sclipitoare ,trandafir sclipitori,sclipici, miscatoare
Musețelul este o plantă erbacee, anuală, spontană, atingând o inălțime între 20 și 60 cm. și mult
ramificată, cu flori grupate în capitule terminale. Marginea fiecărui capitul este ocupată de flori albe, iar în regiunea lui centrală se găsesc numeroase flori tubuloase, galben-aurii. Receptaculul capitulului, plan la începutul înfloririi devine conic și gol la interior, ceea ce permite deosebirea florilor de mușețel adevărat de florile recoltate de la specii înrudite dar care nu au proprietăți terapeutice. Mușețelul este o plantă originară din sudul și sud-estul Europei, astăzi întâlnită în aproape întreaga lume. În țara noastră are o mare arie de răspândire întâlnindu-se aproape peste tot, de la câmpie unde apare masiv pe solurile sărăturoase, pâna în toate locurile însorite și mai umede de pe lângă drumuri, căi ferate, pajiști, fânețe, cu predilecție pe solurile nisipoase ușoare.Înflorește începând cu lunile aprilie-mai până la sfârșitul lunii august, uneori înflorește și a doua oară în septembrie. Momentul cel mai prielnic pentru recoltare este atunci când majoritatea inflorescențelor au petalele marginale dispuse orizontal (Flores Chamomillae), în această fază de înflorire, florile au cel mai mare conținut în ulei esențial. Recoltarea se face numai după ce s-a ridicat roua și numai pe timp însorit, de obicei o singură dată pe an, în lunile mai-iunie.
Această plantă conține : ulei volatil bogat în chamazulenă, substanțe amare de natură sescviterpenică, flavonoide, substanțe de natură cumarinică, colină, mucilagii, acid salicilic, fitosterine, substanțe glicozidice,acid clorogenic, camilină, vitamine, săruri minerale.
Proprietăți
antiinflamatoare
antiseptice
analgezice
antihistaminice
cicatrizante și gastrice
acțiune antiseptică și decongestivă anorectal
tonic capilar

Comenteaza cu facebook