Trandafir,fluture,pana,cal,gif miscatoare

Sa ai o zi frumoasa,imagine frumoasa fluture,trandafir rose,sclipici,ploaie,gif

rose,trandafir,fluture,butterfly,love

Pana gif,plange ,iti sunt alaturi,romantic


Un cal foarte frumos in ceata,sclipici ploaie,gif

cal,horse,frumos,beautiful


Trandafiri Tea hibrid. Aceasta este  floarea, care este asociat cu cuvantul "trandafir" - forma fina,tulpina inalta  şi petale curbate extreme. Este greu de imaginat, dar acum 150 de ani nu se auzea de el.Dupa o altoire aleatorie in 1867, ceaiul hibrid nu a trezit nici un interes. Numai in secolul XX, atunci cand erau o mulţime de soiuri de acest tip., Care a caştigat popularitate şi a obţinut titlul de regina printre trandafiri. Acum, trandafirul de ceai hibrid nu are concurenţi în lume,şi are 10000 soiuri! Doar 200 de soiuri de trandafir au o popularitate mai mare,dar nici asta nu este rău.

Trandafirul Floribunda.. Nu este aşa de elegant ca şi tea hibrizi, dar îl depășește în durata de înflorire, aproape continuă de-a lungul verii si toamna. Ele sunt, de asemenea, mai fiabile şi mai uşor la îngrijire. Caracteristica trandafirului floribunda  este că au mai multe flori pe lăstarii , iar în inflorescențe, uneori si peste zece flori. Este dificil de a decora o  gradină  frumuoasa  fara trandafirul floribunda.Recent,din grupul trandafiri floribunda ,au fost selectaе două grupuri de arbust cu inflorescențe: Grandiflora, care este  inclusă în clasa de sorturi mare și Patio- în clasa de sorturile cele mai mici. Există şi trandafiri cu floare foarte mică - polyantha .Trandafirii Floribunda au fost obținuti în urma încrucişării între polyantha cu Tea Hybrid .

Trandafirul Climber Roses. Numeroasele soiuri de trandafiri Climber pot fi împărțite în două tipuri.

1. Trandafiri Rambler cu  tulpini subţiri şi căţărătoare care au nevoie de sprijin. Trandafiri infloresc doar o singură dată - în iulieperioada înflorirei este de lungă durată si bogată.ÎN estul timpului, acest spalier este verdei.
2. Rose Climber -este rezultatul de încrucişare trandafiri Rambler cu tea hibrid și floribunda. Ei au un lăstari groase, care cresc pana la 3-4 metri, nu au nevoie de sprijin, dar de redirecţionarea corectă. Aceşti  trandafiri nfloresc toata vara si toamna - până ădă îngheț.ul .În plus, ele sunt mai putin sensibile la boli.

Trandafirul Meidiland. Multe soiuri de trandafiri  din aceasttă grupă ,în traducere din limba engleză numinduse cam aşa "covor de flori", "covor de zăpadă", "covor magic". Exista soiuri care nu formează covoare ,dar nişte cascade de flori.. Înălțimea plantelor din acest grup poate fi de la 20 cm la 2 m, în timp ce lățimea este mult mai mare decât înălțimea tufișului.

Trandafiri in miniatura. Este un trandafir alpinist, are toate calit[íle  din soiurile  căţărătoare,se potriveşte pentru  un balcon, terasa sau chiar şi în apartament. Cei drept, în casă trandafirul  va suferi de aer uscat: va fi nevoie de îngrijire speciala,stropita cu apă. Pentru ca randafirul  să înflorească şi în timpul iernii, este necesar să fie asigurată 16 - 18 ore de lumina pe zi, cu lămpi fluorescente.

Trandafirii parcului.Ele nu au nevoie sa fie tăiate curăţate,nu le este frică de ger, dar necesită un spațiu mare în grădină - trandafiri de gradina de obicei au tufele mari.
“Rosa ALba” face parte din trandafirii de grădină,  care a împodbit Ducele de York (Duke of Zork) şi trandafirul roşu Rosagaüica ,care a fost aleas simbol pe stema Lancaster. Ambele familii au pretins la  “tronul”  Angliei, iar ăzboiul a continual 30 de ani, cunoscut sub numele de războiul celor două “roze”. Conform legendeicel care a pus capăt acestui razboi,a fost,gradinarul care a încrucişat ambele roze ,Roza Mundi fiind rezultatul acestei încucişări şi a fost inscripţionat pe monedele de pe acele timpuri ,ca fiind simbolul paci.
Deja al şaselea secol uimeşte lumea cu petalele sale alb-roşii.

Comentarii

Comenteaza cu facebook