Copyright Policy

Cartofi umpluti cu carne si dovleac

 Cartofi umpluti cu carne si dovleac




Ingrediente:

cartofi 1 - 1,5 kg
carne tocata 200 g
o ceapa
un ou
dovleac 150 g
1 pahar suc de tomate
sare, condimente, frunze de dafin
verdeata (marar sau patrunjel)


Spalam cartofii, ii curatam, (de dorit sa fie de aceeasi marime).



Scoatem miezul din fiecare cartof.



Peste carnea tocata adaugam ceapa tocata.



Apoi adaugam ou, condimente si sare.Dam dovleacul prin razatoare si-l adaugam peste carne.



Amestecam tot continutul, zeama care s-a acumulat din carne o scurgem.



Umplutura este gata, acum luam fiecare cartof si-i umplem, ii punem in tigaita unul linga altul,adaugam  un pahar de apa,frunzele de dafin, sare. Punem capacul si ii lasam la foc mediu pina se inabusesc bine.



Cind sunt aproape gata, adaugam sucul de tomate, putina apa,si verdeata si lasam la foc inca 10 min.



Cartofii se servesc cu smantana dupa preferinte.



Pofta buna!

Comenteaza cu facebook