Noapte Buna /bufnita/ Sclipitor /stele/cristal/noaptea

Noapte Buna / Bufnita /stele/cristal/noaptea
bufnita

Bufniță sau buhă este un nume dat mai multor specii de păsări din familia Strigidae (Strigide), ordinul Strigiformes. Majoritatea sunt solitare și nocturne.

Cea mai cunoscută în România este Bufnița, Bufnița mare sau Buha, numită științific Bubo bubo.
Bufnița are dimensiuni relativ mari, ajungând la peste 61 cm si 170 cm anvergura aripilor. Este o pasăre impresionantă, care a dat naștere la numeroase povestiri și legende. Vânează numai noaptea, zburând fără zgomot, la distanțe de până la 15 km de cuib, acoperind prin urmare cca. 700 km pătrați. Cu toate acestea, densitatea acestor păsări poate fi mult mai mare, dacă există hrană suficientă. Ca și populațiile de vulpi și pisici sălbatice și populația de bufnițe depinde direct de populațiile de rozătoare (șoareci, șobolani, iepuri, bizami etc). La nevoie se hrănește și cu insecte. Răspândită în Eurasia și nordul Africii, buha se găsește la noi mai ales în Lunca Dunării și zonele de câmpie, mai bogate în rozătoare.
sursa :wikipedia

Comentarii

  1. Cît poți de des arată celor apropiați cât de mult îi iubești. Nu există prea mult. Tipul vostru, atunci când sunteți aproape, grija pentru ei sunt cele mai frumoase cadouri.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comenteaza cu facebook